Kyselyn yhteenveto
0 / 45 kysymykseen vastattu
Kysymykset:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
Lisätietoja
Makuaakkoset-diplomia haetaan vastaamalla alla olevaan kyselyyn. Diplomin saannin kriteerinä on kyselytestin läpäiseminen onnistuneesti.
Kysymykset ovat muodoltaan kyllä/ei-väittämiä. Kyselyyn vastaaminen perustuu itsearviointiin.
Jos kyselyn suorittaa onnistuneesti (85 % kyllä-vastauksia), tulee suorituksen päätteeksi ilmoitus kyselyn läpäisemisestä. Tämän jälkeen täytetään yhteystietolomake, johon merkitään päiväkodin ja ruokapalveluntuottajan yhteystiedot. Voit tarkastaa yhteystietolomakkeeseen merkittävät tiedot ennen kyselyn tekemistä tästä linkistä.
Ansökan om Smakalfabetet-diplomet sker genom att göra testet nedan. För att beviljas diplomet måste man klara testet.
Frågorna är ja/nej-påståenden. Utförandet av testet utgår från en självbedömning.
Om testet lyckas (man svarar ja på minst 85 procent av påståendena) får man ett meddelande om detta. Efter detta ska man fylla i en blankett med daghemmets och måltidsproducentens kontaktuppgifter. Anvisningar om hur blanketten fylls i finns på denna länk (på finska).
Apply for a Flavour Alphabet Diploma by responding to the survey below. In order to receive the diploma, you must successfully complete the survey.
Questions are in a yes/no format. The survey is based on self-assessment.
If you complete the survey successfully (85% of yes-statements apply), you will be notified that you have passed after the survey. After this, please fill in contact information for the daycare centre and catering services provider on the contact details form. Before completing the survey, you can check the information that you will need for the contact details form by clicking this link.
Olet vastannut tähän kyselyyn jo aiemmin. Et voi suorittaa sitä uudelleen.
Kyselyä ladataan...
Sinun on kirjauduttava tai rekisteröidyttävä vastataksesi kyselyyn.
Sinun on vastattava seuraavaan kyselyyn, jotta voit aloittaa tämän kyselyn:
Tulokset
Aika on loppunut
Sait 0 / 0 pistettä, (0)
Kategoriat
- Ei kategorisoitu 0%
- Diplomin kysymykset 0%
-
Onnittelut Makuaakkoset-diplomin suorittamisesta!
Täyttäkää diplomin toimitusta ja laskutusta varten alla oleva yhteystietolomake. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.
Grattis till Smakalfabetet-diplomet!
Fyll i kontaktuppgifterna nedan för leverans och fakturering av diplomet. Fält märkta med asterisk (*) är obligatoriska.
Congratulations on completing a Flavour Alphabet Diploma!
Please fill in the following contact form for the delivery of your diploma and for invoicing. Fields marked with an asterisk (*) are compulsory.
-
Palaa kehittämään toimintaa.
Valitettavasti Makuaakkoset-diplomin saannin kriteerit eivät vielä täyttyneet. Kriteereihin voi tutustua sivustossa https://www.makuaakkosetdiplomi.fi, josta saa myös vinkkejä päiväkotiruokailun kehittämiseen. Kehitystoimien jälkeen diplomia kannattaa hakea uudelleen.
Verksamheten behöver utvecklas.
Tyvärr uppfylls inte kriterierna för Smakalfabetet-diplomet i nuläget. Kriterierna finns på adressen https://www.makuaakkosetdiplomi.fi, där man även hittar tips för att förbättra måltiderna på daghemmet. När förbättringarna har genomförts kan man ansöka om diplomet på nytt.
Think about making some improvements.
Unfortunately you have not yet met the criteria required to receive a Flavour Alphabet Diploma. Read more about the criteria at https://www.makuaakkosetdiplomi.fi, where you can also find tips on how to develop daycare centre catering and mealtimes. After improvements have been made, we encourage you to re-apply.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- Vastattu
- Esikatsele
-
Kysymys 1/45
1. Kysymys
VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA JA SOPIMUSASIAT
Päiväkotiruokailun kehittäminen on osa kuntamme hyvinvointistrategiaa.
PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN OCH AVTALSFRÅGOR
Att utveckla måltiderna inom dagvården är en del av vår kommuns välfärdsstrategi.
EARLY CHILDHOOD EDUCATION PLAN AND CONTRACTUAL MATTERS
Improving mealtimes in daycare centres is part of our municipality’s strategy for wellbeing.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 2/45
2. Kysymys
Kuntamme varhaiskasvatussuunnitelmassa ja esiopetuksen opetussuunnitelmassa on määritelty hoitopäivään/esiopetukseen sisältyvät ateriat ja ruokakasvatuksen tavoitteet.
I vår kommuns plan för småbarnsfostran och läroplan för förskoleundervisningen ingår fastställda mål för målen inom dagvården/förskoleundervisningen och för matfostran.
Our municipality’s early childhood education plan and preschool education curriculum set out goals for daycare/preschool education meals and nutritional education.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 3/45
3. Kysymys
Ruokapalvelun toteuttaminen perustuu tilaajan ja tuottajan väliseen palvelusopimukseen.
Förverkligandet av måltidstjänsterna utgår från ett serviceavtal mellan beställaren och producenten.
Catering is implemented by means of a service agreement between the client and supplier.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 4/45
4. Kysymys
Palvelusopimuksessa on määritelty ateriakokonaisuudet, annoskoot ja tarjottavan ruoan ravitsemuksellinen laatu.
I serviceavtalet ingår fastställda måltidshelheter, portionsstorlekar och den näringsmässiga kvaliteten på maten som serveras.
The service agreement specifies meals for different age groups, portion sizes and the nutritional quality of the food served.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 5/45
5. Kysymys
Palvelusopimukseen on kirjattu ruokakasvatuksen toteuttamistavat.
I serviceavtalet ingår fastställda metoder för matfostran.
The methods by which nutritional education will be implemented are set out in the service agreement.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 6/45
6. Kysymys
Varhaiskasvatussuunnitelmaan kirjatut ravitsemus- ja ruokakasvatustavoitteet ovat myös huoltajien tiedossa.
Vårdnadshavarna känner också till de mål för närings- och matfostran som fastställts i planen för småbarnspedagogik.
Parents and guardians are also aware of the nutritional education objectives recorded in the early childhood education plan.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 7/45
7. Kysymys
RUOKAILUTILANNE
Sovitamme ruokailuajat lapsen iän ja päivärytmin mukaan.
MÅLTIDSSITUATIONEN
Vi anpassar tidpunkten för måltiderna efter barnets ålder och dagsrytm.
MEALTIMES
We adapt mealtimes according to the child’s age and daily rhythm.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 8/45
8. Kysymys
Tarjoamme ruokaa riittävästi hoitopäivän pituudesta riippuen.
Vi erbjuder tillräckligt mycket mat beroende på vårddagens längd.
We provide sufficient food according to the length of the day at the daycare centre.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 9/45
9. Kysymys
Keskustelemme ruoasta lasten kanssa ja kerromme tarjottavasta ateriasta lapsille ennen ruokailuhetkeä.
Vi pratar om mat med barnen och berättar om måltiden som serveras för barnen.
Before mealtimes we discuss food with the children and let them know what food will be served.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 10/45
10. Kysymys
Ohjaamme lapsia lautasmallin mukaisen annoksen kokoamisessa ja ruoan itsenäisessä annostelussa noin 3-vuotiaasta alkaen.
Vi handleder barnen i att skapa en portion utifrån tallriksmodellen och själv servera sig mat från ungefär tre års ålder.
We encourage the child to independently choose appropriate portions that follow the plate model from the age of 3.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 11/45
11. Kysymys
Tuemme lapsen oman ravinnontarpeen mukaista syömistä ja huomioimme ruokahalun muutokset.
Vi uppmuntrar barnet att äta utifrån det egna näringsbehovet och uppmärksammar förändringar i aptiten.
We support children in eating according to their own nutritional needs, and we take into account any changes in appetite.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 12/45
12. Kysymys
Päiväkodin kasvatushenkilökunta ruokailee pääaterioilla yhdessä lasten kanssa ohjaten ruokailutilannetta ja syöden ruokalistan mukaista ruokaa (pääateriat = lounas ja päivällinen).
Personalen på daghemmet äter huvudmåltiderna tillsammans med barnen, handleder måltidssituationen och äter maten som står på menyn (huvudmåltider = lunch och middag).
The educational staff at the daycare centre eat main meals together with the children, guiding the mealtime and eating food from the menu (main meals = lunch and dinner).
Oikein
Väärin
-
Kysymys 13/45
13. Kysymys
Päivän pääateriasta on ruokailun yhteydessä esillä lautasmallin mukainen malliannos, joka on räätälöity eri ikäryhmille soveltuvaksi.
I samband med dagens huvudmåltid presenteras en modellportion enligt tallriksmodellen, som anpassats efter olika åldersgrupper.
A plate model of the meal for the day is visible at the mealtime and is tailored to suit different age groups.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 14/45
14. Kysymys
Päiväkotimme ruokapalvelu- ja kasvatushenkilökunta ovat tietoisia eri-ikäisten lasten viitteellisistä annoskooista eri aterioilla.
Personalen på vårt daghem är medvetna om de lämpliga portionsstorlekarna för måltider för barn i olika åldrar.
The catering staff and educational staff at our daycare centre are aware of the reference portion sizes for different meals for children of different ages.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 15/45
15. Kysymys
Korostamme ruokailun sosiaalista merkitystä kannustamalla lapsia hyviin ruokailu- ja käytöstapoihin.
Vi betonar den sociala aspekten av måltiden genom att uppmuntra barnen till gott bordsskick och uppförande.
We highlight the social aspect of mealtimes by encouraging the child towards good table manners.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 16/45
16. Kysymys
RUOKAKASVATUSTA TUKEVAT TOIMENPITEET
Lapsilla on mahdollisuus tutustua ruokaan ruokailutilanteessa monen aistin kautta (haistellen, maistellen, tunnustelemalla ja kokeilemalla).
ÅTGÄRDER SOM STÖDER MATFOSTRAN
Barnen har möjlighet att bekanta sig med maten vid måltidssituationen genom att använda flera sinnen (lukta, smaka, känna och testa).
MEASURES TO SUPPORT NUTRITIONAL EDUCATION
Children have the opportunity to familiarise themselves with food during mealtimes using their senses (smelling, tasting, feeling and trying).
Oikein
Väärin
-
Kysymys 17/45
17. Kysymys
Annamme lapsille mahdollisuuden leikkiä ruokaleikkejä ja opettelemme leikkien yhteydessä tunnistamaan sekä maistamaan erilaisia ruoka-aineita.
Vi ger barnen möjlighet att leka lekar med mat som tema och lär dem i samband med lekarna att identifiera och smaka på olika råvaror.
We give children the opportunity to play games with food themes which help them learn to identify and taste various foods.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 18/45
18. Kysymys
Päiväkoti voi tilata ruokapalveluilta ruoka-aineita ja leipomistarvikkeita ruokakasvatustoimintaa varten.
Daghemmet kan beställa råvaror och bakningsutrustning av måltidstjänsterna för matfostran.
The daycare centre can order ingredients and baking supplies from the catering services for nutritional education.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 19/45
19. Kysymys
Järjestämme lapsille mahdollisuuden tutustua päiväkotimme keittiön toimintaan.
Vi ger barnen möjlighet att bekanta sig med hur köket på vårt daghem fungerar.
We organise the opportunity for children to learn about how our daycare centre’s kitchen works.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 20/45
20. Kysymys
Lapset voivat tutustua ruoan alkuperään ja ruoan reittiin esimerkiksi retkillä tai kasveja kasvattamalla.
Barnen kan bekanta sig med matens ursprung och väg, exempelvis under utflykter eller genom att odla växter.
Children can learn about where food comes from and its journey to the table on outings or by growing plants.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 21/45
21. Kysymys
YHTEISTYÖ KOTIEN KANSSA
Viikkoruokalista on esillä päiväkodin/ruokapalveluntuottajan/kunnan verkkosivuilla ja huoltajien nähtävillä päiväkodissa.
SAMARBETE MED HEMMEN
Menyn finns på daghemmets/måltidsserviceproducentens/kommunens webbplats och är synlig för vårdnadshavarna i daghemmet.
COOPERATION WITH PARENTS
The weekly menu is displayed on the daycare centre’s/catering service provider’s/municipality’s website and in the daycare centre for parents and guardians to see.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 22/45
22. Kysymys
Huoltajat voivat tutustua päiväkotiruokailuun esimerkiksi teemapäivän tai vanhempainillan yhteydessä.
Vårdnadshavarna kan bekanta sig med maten i daghemmet exempelvis under en temadag eller i samband med en föräldrakväll.
Parents and guardians can learn about mealtimes and food at the daycare centre by means of themed days or parents’ evenings.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 23/45
23. Kysymys
Ruokapalvelu tarjoaa kasvatushenkilöstölle ajankohtaista tietoa ja koulutusta päiväkoti-ikäisen lapsen ravitsemusasioista ja aterioiden tilauskäytännöistä.
Måltidstjänsten ger den pedagogiska personalen aktuell information och utbildning om nutritionsfrågor vad gäller barn i daghemsåldern och hur man beställer måltider.
The catering services offers educational staff up-to-date information and training in preschool children’s nutrition and on meal ordering practices.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 24/45
24. Kysymys
Ruokapalveluhenkilöstöllämme on mahdollisuus esitellä toimintaansa vanhempainilloissa.
Personalen på måltidstjänsterna kan presentera sin verksamhet under föräldrakvällar.
Our catering service staff have the opportunity to talk about their operations at parents’ evenings.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 25/45
25. Kysymys
Ruokapalveluille voi antaa palautetta jatkuvasti sekä kohdennetusti.
Det är möjligt att ständigt och detaljerat ge respons till måltidstjänsterna.
It is possible to give continuous and targeted feedback to the catering services.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 26/45
26. Kysymys
RAVITSEMUSSUOSITUSTEN MUKAINEN RUOKAILU
Noudatamme ruokalistojen suunnittelussa ja ruokailun toteuttamisessa Valtion ravitsemusneuvottelukunnan varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta.
MÅLTIDER SOM UPPFYLLER NÄRINGSREKOMMENDATIONERNA
Vi följer statens näringsdelegations rekommendationer för barn vid planeringen av menyer och förverkligandet av måltider.
COMPLIANCE WITH NUTRITIONAL RECOMMENDATIONS
The planning of our menus and implementation of mealtimes complies with the meal recommendations for early childhood education and care given by the Finnish National Nutrition Council.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 27/45
27. Kysymys
Ruokapalvelulla on käytössä ravitsemuskäsikirja tai kirjalliset linjaukset hyvän ravitsemuksen toteuttamiseen.
Måltidstjänsten har i bruk en näringshandbok eller skriftliga riktlinjer för måltider som uppfyller näringsrekommendationerna.
The catering service uses a nutritional handbook or written policy to provide good nutrition.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 28/45
28. Kysymys
Ruokalistakierrossa huomioimme lapsen eri ikäkausien ruokaoppimisen valmiudet ja ruokalajien riittävän tiheän toistumisen (suositus vähintään 5 viikon kiertävä ruokalista).
I rotationen av menyn beaktar vi barnens färdigheter i att lära sig om mat i olika åldrar och att de olika råvarorna förekommer tillräckligt ofta (rekommendationen är en roterande meny som är minst fem veckor lång).
The rotation of menus takes into account the capacity of children of various ages to learn about food. Menus are rotated sufficiently often (the recommendation is a menu that rotates at least every 5 weeks).
Oikein
Väärin
-
Kysymys 29/45
29. Kysymys
Huomioimme päiväkotiruokailussa ruoka-aineiden turvallisen käytön ohjeet ja raja-arvot sekä lapsilta kielletyt raaka-aineet (www.ruokavirasto.fi).
Vi beaktar anvisningar för trygg användning av livsmedel och gränsvärden samt råvaror som är förbjudna för barn i måltiderna på daghemmet (www.ruokavirasto.fi).
Our daycare centre takes into account instructions and limit values for the safe use of ingredients, as well as raw ingredients that should not be given to children (www.ruokavirasto.fi).
Oikein
Väärin
-
Kysymys 30/45
30. Kysymys
Seuraamme ruokien ravitsemuslaatua ja arvioimme sitä ravitsemuskriteereillä (esimerkiksi VRN:n ravitsemuskriteerit, Sydänmerkki-ateria tai ajan tasalla olevat reseptiikkaohjelmien ravintoainelaskelmat.
Vi följer upp måltidernas näringskvalitet och bedömer dem enligt näringskriterier (exempelvis Statens näringsdelegations näringskriterier, Hjärtmärket-måltid eller uppdaterade näringskalkyler i recetpprogram).
We monitor the nutritional quality of food and assess it using nutritional criteria (e.g. the NNC’s nutritional recommendations, Heart Symbol-compliant meals or up-to-date nutritional value calculations from recipe programs.)
Oikein
Väärin
-
Kysymys 31/45
31. Kysymys
Toteutamme erityisruokavaliot voimassa olevien ohjeiden ja suositusten mukaisesti yhteistyössä huoltajien kanssa.
Vi förverkligar specialdieter enligt befintliga anvisningar och rekommendationer i samarbete med vårdnadshavarna.
We accommodate special diets in accordance with valid instructions and recommendations in cooperation with parents and guardians.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 32/45
32. Kysymys
Ruokapalvelun tuottaja käyttää elintarvikkeiden kilpailutuksessa ja hankinnassa hinnan lisäksi useita eri valintakriteerejä, joista tärkeimpinä ravitsemuslaatu ja vastuullisuus.
Måltidstjänsteproducenten använder vid upphandling och införskaffning av livsmedel flera olika urvalskriterier utöver priset, av vilka de viktigaste är näringskvalitet och hållbar utveckling.
The catering services provider uses several selection criteria in addition to price when procuring and tendering foodstuffs, the most important of which are nutritional quality and sustainable development.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 33/45
33. Kysymys
Lasten ruokailuun liittyvissä kysymyksissä teemme yhteistyötä suun terveydenhuollon ja neuvolan kanssa.
I frågor som gäller barnens måltider samarbetar vi med munhälsovården och rådgivningen.
We cooperate with dental healthcare and clinics in matters relating to children’s nutrition.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 34/45
34. Kysymys
Lapsille on tarjolla vettä janojuomaksi koko päivän ajan.
Barnen har tillgång till vatten vid törst under hela dagen.
Water is available to quench children’s thirst throughout the day.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 35/45
35. Kysymys
RUOKATURVALLISUUS
Ruokapalvelussamme on tehty Oiva-arviointeja ja Oiva-raportti on julkisesti nähtävillä.
MATTRYGGHET
Det har utförts en Oiva-utvärdering för våra måltidstjänster och Oiva-rapporten är offentligt tillgänglig.
FOOD SAFETY
Oiva assessments have been carried out in our catering services and an Oiva report is publicly available.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 36/45
36. Kysymys
Ruokapalvelutyöntekijämme ovat suorittaneet tai suorittamassa vähintään ravitsemisalan perustutkintoa.
De anställda på måltidstjänsterna har avlagt, eller håller på att avlägga, minst grundexamen inom näringsbranschen.
Our catering services employees have completed or are in the process of completing at the very least a basic degree in nutrition.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 37/45
37. Kysymys
Ruokapalveluhenkilöstömme saa ravitsemukseen, erityisruokavalioiden valmistamiseen, omavalvontaan ja asiakaspalveluun liittyvää täydennyskoulutusta.
Personalen inom måltidstjänsterna ges fortbildning i näring, specialdieter, egenkontroll och kundbetjäning.
Our catering services staff receive supplementary training in nutrition, preparing food for special dietary requirements, self-supervision and customer service.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 38/45
38. Kysymys
Ruokapalveluesihenkilöt seuraavat Ruokaviraston ja muiden vastaavien valvontaviranomaisten ajantasaisia ohjeita.
Förpersonerna på måltidstjänsterna följer Livsmedelsverkets och övriga motsvarande tillsynsmyndigheters aktuella anvisningar.
Our catering services supervisors monitor current guidelines issued by the Finnish Food Safety Authority Ruokavirasto and other corresponding supervisory authorities.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 39/45
39. Kysymys
Hygieniaosaamisen perusteet ovat tiedossa kaikilla lasten ruokailuun osallistuvilla aikuisilla.
Alla vuxna som deltar i barnens måltider känner till grunderna inom god hygien.
All adults participating in mealtimes with children hold at least basic hygiene proficiency skills.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 40/45
40. Kysymys
RUOKAKULTTUURI JA VASTUULLISUUS
Ruokavuoden juhlapäivät ja vuodenaikojen kierto sekä paikallinen ruokakulttuuri näkyvät ruokalistallamme.
MATKULTUR OCH MILJÖ
Fester och de olika årstiderna samt den lokala matkulturen uppmärksammas i vår meny.
FOOD CULTURE AND THE ENVIRONMENT
Our menu incorporates celebrations in the culinary year and seasonal variation, as well as local food culture.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 41/45
41. Kysymys
Ruokapalvelulla on toimiva ja ajantasainen varautumissuunnitelma poikkeusoloja ja häiriötilanteita varten.
Måltidstjänsten har en fungerande och uppdaterad beredskapsplan för undantagsförhållanden och störningar.
The catering service has an up-to-date and functional preparedness plan for exceptional circumstances and disruption.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 42/45
42. Kysymys
Päiväkodissamme on yhdessä sovitut säännöt juhlahetkien tarjoiluista, kuten esimerkiksi janojuomista ja makeisista.
På vårt daghem har vi tillsammans kommit överens om reglerna för servering vid fester, t.ex. törstsläckande dricka och godis.
Our daycare centre has jointly agreed rules on celebratory catering, such as drinks and sweets.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 43/45
43. Kysymys
Ruokapalvelu seuraa yhdessä asiakkaiden kanssa ruokahävikkiä ja huolehtii toimivista käytännöistä mitata, kirjata ja vähentää hävikkiä.
Måltidstjänsten följer upp matsvinnet tillsammans med kunderna och säkerställer effektiva metoder för att mäta, registrera och minska svinnet.
Together with customers, the catering service monitors food waste and takes care of functional practices to measure, record, and reduce waste.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 44/45
44. Kysymys
Ruokapalvelussamme noudatetaan ajantasaisia vastuullisuusperiaatteita, jotka ovat myös sidosryhmien tiedossa.
Vår måltidstjänst följer aktuella hållbarhetsprinciper, som även våra intressenter känner till.
Our catering service follows up-to-date sustainability principles which have also been communicated to interest groups.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 45/45
45. Kysymys
Lajittelemme jätteet ja suosimme kierrätystä.
Vi sorterar soporna och föredrar återvinning.
We sort our waste and choose to recycle.
Oikein
Väärin