Aineistopankki

Makuaakkoset-diplomista® esittelyvideo, PowerPoint-esitys, A4-esite

Videota, PowerPoint-esitystä ja A4-esitettä voi käyttää tukena Makuaakkoset-diplomin® esittelyssä tarvittaville yhteistyötahoille ja diplomityöryhmän työskentelyssä. Aineistot ovat myös hyviä herättelijöitä Makuaakkoset-diplomin® hakemiseksi. Video ja A4-esite ovat hyviä nopeaan katsaukseen aiheesta ja PP-esitys on vähän tarkempi kuvaus asiasta sisältäen myös diplomikysymykset.

Katso innostava esittelyvideo diplomista (päiväkodit)

Videolla muun muassa varhaiskasvatuksen varajohtaja/varhaiskasvattaja sekä ruokapalveluiden aluevastaava kertovat, miksi he kokivat Makuaakkoset-diplomin hakemisen hyödylliseksi.

Makuaakkoset-diplomi tiivistetysti PowerPoint-esityksenä

Makuaakkoset-diplomi ja sen hakeminen -esitysaineisto sisältää ”pähkinän kuoressa” kaiken oleellisen diplomista ja sen hakemisesta, myös suoritettavat kyllä-ei diplomiväittämät.
PP-esityksen voi ladata ja tallentaa tai tulostaa:

Päiväkodeille

Perhepäiväkodeille

Yhden sivun etenemiskaavio diplomin hakemisesta

Yhden A4-sivun esitteessä Makuaakkoset-diplomin hakeminen esitellään etenemiskaaviona. Sen avulla voit esitellä diplomia eri sidosryhmille ja käyttää tiedotuksen tukena ja liittää sen esimerkiksi huoltajille suunnattuun viestiin tai diplomijuhlien kutsun yhteyteen.
Voit ladata ja tallentaa tai tulostaa päiväkodeille, perhepäiväkodeille ja kouluille yhteisesti laaditun etenemiskaavion alla olevaa otsikkoa tai kuvaa klikkaamalla.

Päiväkodeille ja perhepäiväkodeille

Ruotsinkielisen esite poikkeaa esitystavaltaan suomenkielisestä esitteestä.

Makuaakkoset-diplomi® -kysymykset

Diplomikysymykset voi tulostaa alla olevista linkeistä esimerkiksi asialistaksi palaveriin, jos käytettävissä ei ole tietokonetta tai tablettia.

Päiväkodeille

Perhepäiväkodeille

Diplomilogo ja -banneri viestinnän tueksi

Makuaakkoset-diplomin® suorittaneet perhepäiväkodit, päiväkodit ja ruokapalvelut sekä media ovat oikeutettuja käyttämään diplomilogoa viestinnässään. Päiväkodin, perhepäiväkodin ja ruokapalveluntuottajan verkkosivuille kannattaa laittaa banneri osoituksena diplomin suorittamisesta. Logotiedostot ja nettibannerit voi ladata alla olevista linkeistä. Lisätietoa niiden käytöstä ja linkityksestä saa graafisesta ohjeesta.

 

Makuaakkoset-kortit ruokakasvatukseen

Makuaakkoset-korttisarjat (kaksi erilaista) tukevat hauskalla tavalla varhaiskasvatusikäisten ruokakasvatusta. Niiden avulla lapset voivat tutustua erilaisiin raaka- ja ruoka-aineisiin, ruoanvalmistusvälineisiin, kirjaimiin sekä väreihin.

Pääset tutustumaan kortteihin, niiden käyttöideoihin ja tulostamaan kortit klikkaamalla tätä linkkiä tai kumpaa tahansa alla olevista kuvista.

kuva_kirjain_kortit_akmakuaakkoset_abcd-1024x723