Aineistopankki

Makuaakkoset-diplomista® esittelyvideo, PowerPoint-esitys, A4-esite

Videota, PP-esitystä ja A4-esitettä voi käyttää tukena Makuaakkoset-diplomin® esittelyssä tarvittaville yhteistyötahoille ja diplomityöryhmän työskentelyssä. Aineistot ovat myös hyviä herättelijöitä Makuaakkoset-diplomin® hakemiseksi. Video ja A4-esite ovat hyviä nopeaan katsaukseen aiheesta ja PP-esitys on vähän tarkempi kuvaus asiasta.

Katso innostava esittelyvideo diplomista

Videolla muun muassa varhaiskasvatuksen varajohtaja/varhaiskasvattaja sekä ruokapalveluiden aluevastaava kertovat, miksi he kokivat Makuaakkoset-diplomin hakemisen hyödylliseksi.

Makuaakkoset-diplomi tiivistetysti PP-esityksenä (15 sivua)

Makuaakkoset-diplomi ja sen hakeminen -esitysaineisto sisältää ”pähkinän kuoressa” kaiken oleellisen diplomista ja sen hakemisesta, myös suoritettavat kyllä-ei diplomiväittämät. PP-esityksen voi ladata ja tallentaa tai tulostaa edellä olevasta linkistä.

Yhden sivun esite diplomista

Yhden A4-siviun esitteen avulla pääset nopeasti selville, mistä Makuaakkoset-diplomin hakemisessa on kyse. Sen avulla voit esitellä diplomia eri sidosryhmille ja tiedotuksen tukena ja liittää sen esimerkiksi huoltajille suunnattuun viestiin tai diplomijuhlien kutsun yhteyteen. Voit ladata/tallentaa tai tulostaa esitteen kilikkaamalla tästä.

Ruotsinkielisen esite poikkeaa hieman suomenkielisestä esitteestä.

Makuaakkoset-diplomi® -kysymykset

Diplomikysymykset voi tulostaa alla olevista linkeistä esimerkiksi asialistaksi palaveriin, jos käytettävissä ei ole tietokonetta tai tablettia.

Päiväkodeille

Perhepäiväkodeille (Julkaistaa syksyllä 2021)

Diplomilogo ja -banneri viestinnän tueksi

Makuaakkoset-diplomin® suorittaneet perhepäiväkodit, päiväkodit ja ruokapalvelut sekä media ovat oikeutettuja käyttämään diplomilogoa viestinnässään. Päiväkodin, perhepäiväkodin ja ruokapalveluntuottajan verkkosivuille kannattaa laittaa banneri osoituksena diplomin suorittamisesta. Logotiedostot ja nettibannerit voi ladata alla olevista linkeistä. Lisätietoa niiden käytöstä ja linkityksestä saa graafisesta ohjeesta.

 

Makuaakkoset-kortit ruokakasvatukseen

Makuaakkoset-korttisarjat (kaksi erilaista) tukevat hauskalla tavalla varhaiskasvatusikäisten ruokakasvatusta. Niiden avulla lapset voivat tutustua erilaisiin raaka- ja ruoka-aineisiin, ruoanvalmistusvälineisiin, kirjaimiin sekä väreihin.

Pääset tutustumaan kortteihin, niiden käyttöideoihin ja tulostamaan kortit klikkaamalla tätä linkkiä tai kumpaa tahansa alla olevista kuvista.

kuva_kirjain_kortit_akmakuaakkoset_abcd-1024x723