Makuaakkoset-diplomia® juhlittiin perhepäivähoidossa Halloween-tyyliin

Perhepäivähoitaja Marika Rosti juhlisti hoitolasten kanssa juuri suorittamaansa Makuaakkoset-diplomia® veikeästi Halloween-juhlien yhteydessä. Juhlissa maisteltiin sekä tuttuja että oudompiakin hedelmiä kuten persimonia yhdistämällä tilanteeseen hieman jännitystä. ”Voi hyvät hyssykät – hämähäkkejä hedelmissä! Mikähän olisikaan hämppiksien lempimaku ja entä väri? Eipä kestänyt aikaakaan, kun hedelmälautanen tyhjeni ja lapsille suositeltu kourallisen annos, täyttyi kaikilla reippaasti”, kertoo Marika Rosti.

Ruokakasvatus on iloinen asia

Marika Rosti ottaa hoitolapset mukaan ruoanvalmistukseen pienestä pitäen. Hänelle ruokakasvatus on luonteva osa hoitopäivän toimintaa. Kaikki tehdään ilon kautta, hyvällä mielellä ja yhdessä toimien. Lasten maistellessa halloween-hedelmiä, Rosti tiedusteli heiltä halukkuutta maalata seuraavan päivän taidetuokion aikana mangososeella. Kaikki lapset huusivat yhteen ääneen, että joo ja jee. ”Ruolla saa kuin saakin välillä myös hieman leikkiä”, sanoo Rosti, joka tuskin malttaa odottaa taidetuokiota lasten kanssa.

Makuaakkoset-diplomia® voivat hakea myös perhepäivähoitajat

Perhepäivähoitaja Marika Rosti kannustaa muitakin perhepäivähoitajia suorittamaan rohkeasti Makuaakkoset-diplomin®. ”Diplomi on mielestäni hieno tunnustus tärkeästä ja monipuolisesti ruokamaailmaan sijoittuvasta varhaiskasvatustyöstä. Saamastaan tunnustuksesta kannattaa iloita ja tuoda se esille huoltajille ja muille sidosryhmille”, hän korostaa.

Ammattikeittiöosaajat ry:n myöntämä Makuaakkoset diplomi® on päiväkodeille ja nyt myös perhepäiväkodeille soveltuva itsearvioinnin mittaristo, jonka ansaitakseen on hyväksytysti käytävä läpi teemoitettu 45-kohtainen kysymyssarja. Kysymykset koskevat ravitsemusta ja ruokailutilannetta, kestävän kehityksen toteutumista, yhteistyön sujuvuutta ja hyvän ruokakasvatuksen ilmentämistä varhaiskasvatusikäisten ruokakasvatustilanteissa.

Makuaakkoset-diplomin® hakeminen

Diplomin hakeminen tapahtuu www.makuaakkosetdiplomi.fi -sivustolla kohdassa Hae diplomia. Nopeiten pääset alkuun klikkaamalla sivuston Aineistopankkiin.  Sieltä löydät PowerPoint-esityksen, jossa diplomin hakeminen on esitetty tiivistetysti (sisältää myös kysymykset katseltaviksi) ja diplomin hakemisesta yhden A4-sivun etenemiskaaviokuvan. Voit käyttää aineistoja myös asian esittelyyn huoltajille ja muille sidosryhmille sekä diplomista viestiessäsi.

Diplomi esille viestinnässä

Suoritettuasi diplomin, lähetämme sinulle A4-kokoisen diplomin, jonka voit laittaa näkyvästi esille hoitopaikassa. Voit lisäksi käyttää Makuaakkoset-diplomin logoa ja banneria netti- ja/tai Facebook-sivuillasi osoittamaan huoltajille ja muille tahoille ravitsemuksellisesti tasapainoisen ruoan tarjoamisen sekä kestävän kehityksen toimien ja ruokakasvatuksen toetutumisen hoitopaikassasi.

Kuvat: Helena Karppinen
11/2021/P.J.