Terveyttä ja iloa ruoasta – maksutonta koulutusta kestävästä ruokakasvatuksesta

Varhaiskasvatuksen ruokailusuositus ja varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden toteutus edellyttävät pedagogisessa vastuussa olevalta henkilöstöltä riittävää sisältöosaamista. Kestävän elämäntavan tukeminen edellyttää uudenlaisia valmiuksia ja työkaluja ruokakasvatuksen toteutukseen ja arviointiin varhaiskasvatuksessa.

Koulutuksen tavoitteena on tukea varhaiskasvatushenkilöstön ruokakasvatuksellista sisältöosaamista, syventää pedagogista ammattitaitoa sekä antaa välineitä kehittää ja arvioida lasten hyvää ravitsemusta ja kestävää elämäntapaa tukevaa ruokakasvatustoimintaa omassa yksikössä, yhteistyössä vanhempien kanssa. Tämän koulutuksen aikana osallistuja saa tietoa ja taitoja toteuttaa ruokakasvatusta omassa työssään.

Lue lisää koulutuksen järjestäjän sivuilta: Terveyttä ja iloa ruoasta – kohti osaavaa ja kestävää ruokakasvatusta -koulutus

Ajankohta: Koulutus toteutetaan vuosien 2021 ja 2022 aikana kolme kertaa ajanjaksolla 15.10.2021–31.3.2022.

Aloitus: Koulutus alkaa ennakkotehtävällä ja etäkoulutuspäivällä pe 15.10.2021, jonka jälkeen työskentely jatkuu ohjatusti verkossa.

Ilmoittautuminen: Viimeistään 30.9.2021. Yhteen toteutukseen voidaan ottaa rajoitettu määrä osallistujia, joten varaa paikkasi ajoissa!

Hinta: Maksuton. Koulutus on Opetushallituksen rahoittama.

Järjestäjä: Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+

Kuva ja koulutustietojen lähde: Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+

6/2021/P.J.