Iloista materiaalia sydänviikolle päiväkoteihin ja alakouluihin

Sydänviikon teemapaketissa on kerättynä ideoita ruokailon lisäämiseksi lasten kanssa. Esi- ja alkuopetusikäisille on tarjolla tehtävävihkonen, pienemmille lapsille ideoita ryhmässä yhdessä tehtäväksi ja opettajille oma opas. Sydänviikon materiaalit ovat yhdessä tuottaneet Sydänliitto, Sydänmerkki ja Neuvokas perhe. Sydänviikkoa vietetään 18.-25.4., mutta aineistoja voi käyttää hyvin myös muulloin.

Iloa ruuasta -tehtävävihkonen esi- ja alkuopetukseen 

Lapsen oma Iloa ruuasta -tehtävävihkonen sisältää hauskoja tehtäviä ja ideoita ruokaan, ruokailoon ja ruuanlaittoon liittyen. Osa tehtävistä voidaan toteuttaa yhdessä esi- ja alkuopetuksen ryhmissä ja osa voidaan tehdä kotona perheen kanssa. Iloisessa ruokaseikkailussa ovat mukana Nepe, Rotta-Ronkeli ja salapoliisikoira Sapere. Också på svenska.

Syvänviikon materiaalia Hyvän mielen ruokapöytä 2021

Opettajan oppaassa ideoita viikon jokaiselle päivälle ja vinkit Sapere-aistiharjoituksiin

Viikon tavoite on lisätä lasten ja perheiden ruokailoa sekä innostaa yhdessä syömiseen ja kokkailuun. Jokaiselle viikonpäivälle on valmiita toimintavinkkejä ja tehtäviä. Tavoitteen on lisätä ruokailon kipinää sekä hyväntuulisia keskusteluja päiväkotien, koulujen ja kotien ruokapöytiin.

Sydänviikon kuva opettajien oppaasta 2021

Puuhaa 2-5 -vuotiaiden ryhmiin

Miellyttävä yhteinen hetki ja myönteinen ilmapiiri ruokaa ja syömistä kohtaan houkuttelevat ruokailoa esiin ja rohkaisevat myös varovaisempia ruokailijoita tutustumaan uusiin makuihin. Verkkosivuilta löytyy hauskaa ruokapuuhaa ja ideoita ruokakasvatukseen viikon jokaiselle päivälle. Lisäksi ideoita on myös perheille ja kotiin lähetettäväksi.

Sydänviikon kuva 2-5 vuotiaiden ryhmiin ideoita

Lataa ja tulosta aineistot ja poimi ideat Sydänviikon sivuilta

Löydät kaikki aineistot, ideat ja ladattavat materiaalit klikkaamalla Sydänviikon verkkosivuille. Sivustolta löytyy puuhakirjan ja opettajan oppaan lisäksi muun muassa kirje koteihin, tarjotintabletti, lippusiimaa, juliste …

Sydänviikon materiaalit ovat tuottaneet yhdessä Sydänliitto, Sydänmerkki ja Neuvokas perhe.

Lähde ja kuvat: Sydänviikko päiväkodeissa ja alakouluissa

4/2021/P.J.