RuokaTutkan äänisadut

Tarinoita ystävyydestä, kasvamisesta, oppimisesta ja jännittävistä seikkailuista!

Ruokatutka ruokapalapeliRuokatutka ruona reitin sankari

RuokaTutkan 15 äänisadussa seikkailevat RuokaTutkan tutut hahmot sekä uusi tuttavuus – Ruut RuokaTutkailija. Kaikki sadut ovat sekä kuunneltavissa että luettavissa.

Ruut RuokaTutkailija -sadut on suunnattu erityisesti päiväkoti-ikäisille, muiden satujen parissa viihtyvät myös vanhemmat lapset ja lapsenmieliset. Sadut kestävät 4-7 minuutta.

Sadut ovat mukava tapa virittää keskustelua lasten kanssa ruokaan littyvistä aiheista. Jokaisen sadun lopusta löydät sadun opetukset sekä vinkkejä siitä, miten keskustelua sadun teemoista voi jatkaa lasten kanssa.

Ruokatutka mäenlasku

Tämän linkin kautta pääset kuuntelemaan ja lukemaan kaikki RuokaTutkan saut.

 

 

RuokaTutkan tavoitteena on lasten ja nuorten terveellisemmät ruokatottumukset. RuokaTutka pyrkii siihen, että lapsille syntyy aito kiinnostus ruokaan ja maataloustuotteisiin. Tavoitteena on myös maidon ja maitotuotteiden sekä kasvisten, hedelmien ja marjojen käytön lisääminen. Hanke on suunnattu ensisijaisesti lapsille ja nuorille varhaiskasvatuksesta aina toiseen asteeseen saakka. Toissijaisena kohderyhmänä ovat kasvattajat ja opettajat. Hankkeen toimeenpanija on Ruokavirasto ja RuokaTutkaa toteuttavat yhteistyössä viestintätoimisto Cocomms Oy, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry ja Itä-Suomen yliopisto UEF.

Kuvat ja teksti: RuokaTutka

2/2021