Värityspuuhaa kesäpäivien iloksi

Miltä Kassu näyttää vihreänä, Milja punaisena tai Turbo sinisenä? Tämän Värityskirjan sivuilla lapset voivat pukea RuokaTutkan kasvis-, marja-, hedelmä- ja maito-hahmot ihan uudenvärisiin vaatteisiin.

Lataa värityskirja RuokaTutka-sivuilta ja ryhdy lasten kanssa mukaviin värityshommiin. Värityskirjan voi ladata myös kuvaa klikkaamalla.

Värityskirja

RuokaTutkan iloiset hahmot

Samalla voitte tutustua yhdessä lasten kanssa RuokaTutkan maailmassa seikkaileviin hahmoihin ja keskustella, miltä ne maistuvat, mikä on kenenkin mieluisin herkku, mitä niistä on tänään tarjolla päiväkodin ruokailuhetkissä… Hahmoihin pääsee tutustumaan myös alla olevaa kuvaa klikkaamalla.

Print

Kasvattajille aineistoja

RuokaTutka-kampanjan sivustolta löydät myös paljon kasvattajille suunnattua tietoa ruokakasvatuksesta, ruoasta, aisteista, makukoulusta, kasviksista, hedelmistä, marjoista ja maidosta. Tietoa löytyy niin lyhyinä tekstikoosteina kuin vinkkejä ja tietoa antavina OpeTube-videoina. Käy tutustumassa laajaan aineistopankkiin klikkaamalla tätä linkkiä.

RuokaTutka-kampanja

Ruokatutka_NEWSLETTER_EAITTELY_ISO_2

Syyskuussa 2018 alkanut monivuotinen RuokaTutka-kampanja innostaa lapsia ja nuoria tutkimaan ruokaa ja pohtimaan, mitä ruoka on, mistä se tulee ja miltä se maistuu. Kampanja tarjoaa hauskoja ja aktivoivia tapoja tutustua terveellisiin ruokavalintoihin ja ruuan alkuperään. Opettajilla, päiväkotien ja koulujen henkilökunnalla sekä vanhemmilla on iso rooli tutkimusmatkan oppaina.

RuokaTutka on koulumaito- ja hedelmätuen ohessa toteutettava EU-rahoitteinen koulutuskampanja. Sitä toteuttavat Ruokavirasto, viestintätoimisto Cocomms, Ammattikeittiöosaajat ry, Itä-Suomen yliopisto, Ruokakulttuurikeskus Ruukku ry sekä digitoimisto Evermade.

6/2019 Pävi Jämsén/Ammattikeittiöosaajat ry