Kyselyn yhteenveto
0 / 45 kysymykseen vastattu
Kysymykset:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
Lisätietoja
Näillä sivuilla voit tutustua Makuaakkoset-diplomin kysymyssarjaan ja harjoitella diplomin hakua.
Harjoitteluosio sisältää täysin samat kysymykset kuin diplomin hakuun tarkoitettu Hae diplomia -suoritustesti.
Kysymykset ovat muodoltaan kyllä/ei-väittämiä. Diplomin saannin kriteerinä on kyselytestin läpäiseminen onnistuneesti, jolloin 85 % on kyllä-vastauksia. Testin lopuksi tulee ilmoitus saadusta pistemäärästä.
Kyselyyn vastaaminen perustuu itsearviointiin.
Harjoittelun voit aloittaa klikkaamalla sivun alalaidassa olevasta Aloita tästä -painiketta.
Tulosta kysymykset
Makuaakkoset-diplomin kysymyssarja (pdf) -tulostusversiosta voi kysymykset tulostaa esimerkiksi asialistaksi palaveriin.
Tukimateriaali
Makuaakkoset-diplomin tukimateriaali sisältää tietoa päiväkotiruokailusta ja ruokakasvatuksesta. Sitä hyödyntää diplomin valmennusaineistona sekä oman toiminnan arvioimisen ja kehittämisen apuna. Tietosisältö on jaoteltu diplomin kyselytestissä olevien aihekokonaisuuksien mukaisesti.
Diplomin haku
Harjoittelutestin läpäisemisen jälkeen voit siirtyä diplomin hakuun osiossa Hae diplomia.
Du kan bekanta dig med frågorna och ansökningen av Smakalfabetet-diplomet på de här sidorna.
Öva för diplomet-testet innehåller samma frågor som själva testet för att ansöka om diplomet.
Frågorna är ja/nej-påståenden. Testet utgår från självbedömning. Kriterierna för erhållande av diplomet uppfylls om man svarar ja på minst 85 procent av påståendena.
Om du klarar övningstestet kan du gå vidare till att ansöka om diplomet.
You can learn more about the Flavour Alphabet Diploma questions and practice applying for a diploma on these pages.
The ”Diploma practice” test includes the same questions as the ”Apply for a diploma” test, which is the real test that you must complete to obtain a diploma.
The questions are in a yes/no format. The survey is based on self-assessment. The diploma requires you to complete the survey successfully, which means that 85% of the yes-statements apply to your daycare centre.
If you pass the practice test, you can apply for a diploma by clicking this link.
Olet vastannut tähän kyselyyn jo aiemmin. Et voi suorittaa sitä uudelleen.
Kyselyä ladataan...
Sinun on kirjauduttava tai rekisteröidyttävä vastataksesi kyselyyn.
Sinun on vastattava seuraavaan kyselyyn, jotta voit aloittaa tämän kyselyn:
Tulokset
Aika on loppunut
Sait 0 / 0 pistettä, (0)
Kategoriat
- Diplomin kysymykset 0%
-
Hienoa!
Harjoittelutestin mukaan Makuaakkoset-diplomin kriteerit täyttyvät. Nyt kannattaa siirtyä diplomin hakuun: Hae diplomia.
Grattis!
Enligt övningstestet uppfylls kriterierna för Smakalfabetet-diplomet. Nu lönar det sig att ansöka om diplomet.
Great!
The practice test indicates that the criteria for a Flavour Alphabet Diploma have been met. Apply for your diploma by clicking this link: Apply for a Diploma.
-
Kehitä vielä toimintaa!
Valitettavasti Makuaakkoset-diplomin saannin kriteerit eivät harjoittelutestin mukaan vielä täyttyneet.
Kriteereihin voi tutustua sivustossa https://www.makuaakkosetdiplomi.fi, josta saa myös vinkkejä päiväkotiruokailun kehittämiseen. Kehitystoimien jälkeen diplomia kannattaa hakea uudelleen.
Verksamheten måste ännu utvecklas!
Tyvärr uppfylls inte kriterierna för Smakalfabetet-diplomet i nuläget enligt övningstestet.
Kriterierna finns på adressen https://www.makuaakkosetdiplomi.fi, där du även hittar tips för att förbättra måltiderna i daghemmet. Efter att förbättringarna genomförts kan man ansöka om diplomet pånytt.
There’s still room for improvement!
Unfortunately the practice test indicates that you have not yet met the criteria required to receive a Flavour Alphabet Diploma.
Read more about the criteria at https://www.makuaakkosetdiplomi.fi, where you can also find tips on how to develop daycare centre mealtimes. After improvements have been made, we encourage you to re-apply.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- Vastattu
- Esikatsele
-
Kysymys 1/45
1. Kysymys
VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA JA SOPIMUSASIAT
Päiväkotiruokailun kehittäminen on osa kuntamme hyvinvointistrategiaa.
PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN OCH AVTALSFRÅGOR
Att utveckla måltiderna inom dagvården är en del av vår kommuns välfärdsstrategi.
EARLY CHILDHOOD EDUCATION PLAN AND CONTRACTUAL MATTERS
Improving mealtimes in daycare centres is part of our municipality’s strategy for wellbeing.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 2/45
2. Kysymys
Kuntamme varhaiskasvatussuunnitelmassa ja esiopetuksen opetussuunnitelmassa on määritelty hoitopäivään/esiopetukseen sisältyvät ateriat ja ruokakasvatuksen tavoitteet.
I vår kommuns plan för småbarnsfostran och läroplan för förskoleundervisningen ingår fastställda mål för målen inom dagvården/förskoleundervisningen och för matfostran.
Our municipality’s early childhood education plan and preschool education curriculum set out goals for daycare/preschool education meals and nutritional education.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 3/45
3. Kysymys
Ruokapalvelun toteuttaminen perustuu tilaajan ja tuottajan väliseen palvelusopimukseen.
Förverkligandet av måltidstjänsterna utgår från ett serviceavtal mellan beställaren och producenten.
Catering is implemented by means of a service agreement between the client and supplier.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 4/45
4. Kysymys
Palvelusopimuksessa on määritelty ateriakokonaisuudet, annoskoot ja tarjottavan ruoan ravitsemuksellinen laatu.
I serviceavtalet ingår fastställda måltidshelheter, portionsstorlekar och den näringsmässiga kvaliteten på maten som serveras.
The service agreement specifies meals for different age groups, portion sizes and the nutritional quality of the food served.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 5/45
5. Kysymys
Palvelusopimukseen on kirjattu ruokakasvatuksen toteuttamistavat.
I serviceavtalet ingår fastställda metoder för matfostran.
The methods by which nutritional education will be implemented are set out in the service agreement.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 6/45
6. Kysymys
Huomioimme lapsen varhaiskasvatussuunnitelmassa ravitsemustarpeet ja ruokakasvatuksen.
Vi beaktar näringsbehov och matfostran i planen för barnets tidiga fostran.
We take into account the nutritional needs and education set out in the early childhood education plan.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 7/45
7. Kysymys
RUOKAILUTILANNE
Sovitamme ruokailuajat lapsen iän ja päivärytmin mukaan.
MÅLTIDSSITUATIONEN
Vi anpassar tidpunkten för måltiderna efter barnets ålder och dagsrytm.
MEALTIMES
We adapt mealtimes according to the child’s age and daily rhythm.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 8/45
8. Kysymys
Tarjoamme ruokaa riittävästi hoitopäivän pituudesta riippuen.
Vi erbjuder tillräckligt mycket mat beroende på vårddagens längd.
We provide sufficient food according to the length of the day at the daycare centre.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 9/45
9. Kysymys
Keskustelemme ruoasta lasten kanssa ja kerromme tarjottavasta ateriasta lapsille ennen ruokailuhetkeä.
Vi pratar om mat med barnen och berättar om måltiden som serveras för barnen.
Before mealtimes we discuss food with the children and let them know what food will be served.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 10/45
10. Kysymys
Ohjaamme lapsia lautasmallin mukaisen annoksen kokoamisessa ja ruoan itsenäisessä annostelussa noin 3-vuotiaasta alkaen.
Vi handleder barnen i att skapa en portion utifrån tallriksmodellen och själv servera sig mat från ungefär tre års ålder.
We encourage the child to independently choose appropriate portions that follow the plate model from the age of 3.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 11/45
11. Kysymys
Tuemme lapsen oman ravinnontarpeen mukaista syömistä ja huomioimme ruokahalun muutokset.
Vi uppmuntrar barnet att äta utifrån det egna näringsbehovet och uppmärksammar förändringar i aptiten.
We support children in eating according to their own nutritional needs, and we take into account any changes in appetite.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 12/45
12. Kysymys
Päiväkodin kasvatushenkilökunta ruokailee pääaterioilla yhdessä lasten kanssa ohjaten ruokailutilannetta ja syöden ruokalistan mukaista ruokaa (pääateriat = lounas ja päivällinen).
Personalen på daghemmet äter huvudmåltiderna tillsammans med barnen, handleder måltidssituationen och äter maten som står på menyn (huvudmåltider = lunch och middag).
The educational staff at the daycare centre eat main meals together with the children, guiding the mealtime and eating food from the menu (main meals = lunch and dinner).
Oikein
Väärin
-
Kysymys 13/45
13. Kysymys
Päivän pääateriasta on ruokailun yhteydessä esillä lautasmallin mukainen malliannos, joka on räätälöity eri ikäryhmille soveltuvaksi.
I samband med dagens huvudmåltid presenteras en modellportion enligt tallriksmodellen, som anpassats efter olika åldersgrupper.
A plate model of the meal for the day is visible at the mealtime and is tailored to suit different age groups.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 14/45
14. Kysymys
Päiväkotimme ruokapalvelu- ja kasvatushenkilökunta ovat tietoisia eri-ikäisten lasten viitteellisistä annoskooista eri aterioilla.
Personalen på vårt daghem är medvetna om de lämpliga portionsstorlekarna för måltider för barn i olika åldrar.
The catering staff and educational staff at our daycare centre are aware of the reference portion sizes for different meals for children of different ages.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 15/45
15. Kysymys
Korostamme ruokailun sosiaalista merkitystä kannustamalla lapsia hyviin ruokailu- ja käytöstapoihin.
Vi betonar den sociala aspekten av måltiden genom att uppmuntra barnen till gott bordsskick och uppförande.
We highlight the social aspect of mealtimes by encouraging the child towards good table manners.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 16/45
16. Kysymys
RUOKAKASVATUSTA TUKEVAT TOIMENPITEET
Lapsilla on mahdollisuus tutustua ruokaan ruokailutilanteessa monen aistin kautta (haistellen, maistellen, tunnustelemalla ja kokeilemalla).
ÅTGÄRDER SOM STÖDER MATFOSTRAN
Barnen har möjlighet att bekanta sig med maten vid måltidssituationen genom att använda flera sinnen (lukta, smaka, känna och testa).
MEASURES TO SUPPORT NUTRITIONAL EDUCATION
Children have the opportunity to familiarise themselves with food during mealtimes using their senses (smelling, tasting, feeling and trying).
Oikein
Väärin
-
Kysymys 17/45
17. Kysymys
Annamme lapsille mahdollisuuden leikkiä ruokaleikkejä ja opettelemme leikkien yhteydessä tunnistamaan sekä maistamaan erilaisia ruoka-aineita.
Vi ger barnen möjlighet att leka lekar med mat som tema och lär dem i samband med lekarna att identifiera och smaka på olika råvaror.
We give children the opportunity to play games with food themes which help them learn to identify and taste various foods.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 18/45
18. Kysymys
Päiväkoti voi tilata ruokapalveluilta ruoka-aineita ja leipomistarvikkeita ruokakasvatustoimintaa varten.
Daghemmet kan beställa råvaror och bakningsutrustning av måltidstjänsterna för matfostran.
The daycare centre can order ingredients and baking supplies from the catering services for nutritional education.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 19/45
19. Kysymys
Järjestämme lapsille mahdollisuuden tutustua päiväkotimme keittiöön.
Vi ger barnen möjlighet att bekanta sig med köket på vårt daghem.
Children are given the opportunity to learn about our daycare centre’s kitchen.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 20/45
20. Kysymys
Lapset voivat tutustua ruoan alkuperään ja ruoan reittiin esimerkiksi retkillä tai kasveja kasvattamalla.
Barnen kan bekanta sig med matens ursprung och väg, exempelvis under utflykter eller genom att odla växter.
Children can learn about where food comes from and its journey to the table on outings or by growing plants.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 21/45
21. Kysymys
YHTEISTYÖ KOTIEN KANSSA
Viikkoruokalista on esillä päiväkodin/ruokapalveluntuottajan/kunnan verkkosivuilla ja huoltajien nähtävillä päiväkodissa.
SAMARBETE MED HEMMEN
Menyn finns på daghemmets/måltidsserviceproducentens/kommunens webbplats och är synlig för vårdnadshavarna i daghemmet.
COOPERATION WITH PARENTS
The weekly menu is displayed on the daycare centre’s/catering service provider’s/municipality’s website and in the daycare centre for parents and guardians to see.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 22/45
22. Kysymys
Huoltajat voivat tutustua päiväkotiruokailuun esimerkiksi teemapäivän tai vanhempainillan yhteydessä.
Vårdnadshavarna kan bekanta sig med maten i daghemmet exempelvis under en temadag eller i samband med en föräldrakväll.
Parents and guardians can learn about mealtimes and food at the daycare centre by means of themed days or parents’ evenings.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 23/45
23. Kysymys
Annamme perheille tietoa päiväkoti-ikäisen lapsen ateriarytmistä ja terveellisistä ruokavalinnoista.
Vi ger familjerna information om måltidsrytmen och hälsosamma matvanor för barn i dagvårdsåldern.
We provide families with information about mealtime rhythms and diets for children of daycare age.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 24/45
24. Kysymys
Ruokapalveluhenkilöstöllämme on mahdollisuus esitellä toimintaansa vanhempainilloissa.
Personalen på måltidstjänsterna kan presentera sin verksamhet under föräldrakvällar.
Our catering service staff have the opportunity to talk about their operations at parents’ evenings.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 25/45
25. Kysymys
Ruokapalveluille voi antaa palautetta jatkuvasti sekä kohdennetusti.
Det är möjligt att ständigt och detaljerat ge respons till måltidstjänsterna.
It is possible to give continuous and targeted feedback to the catering services.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 26/45
26. Kysymys
RAVITSEMUSSUOSITUSTEN MUKAINEN RUOKAILU
Noudatamme ruokalistojen suunnittelussa ja ruokailun toteuttamisessa Valtion ravitsemusneuvottelukunnan varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta.
MÅLTIDER SOM UPPFYLLER NÄRINGSREKOMMENDATIONERNA
Vi följer statens näringsdelegations rekommendationer för barn vid planeringen av menyer och förverkligandet av måltider.
COMPLIANCE WITH NUTRITIONAL RECOMMENDATIONS
The planning of our menus and implementation of mealtimes complies with the meal recommendations for early childhood education and care given by the Finnish National Nutrition Council.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 27/45
27. Kysymys
Käytössämme on ravitsemuskäsikirja tai kirjalliset linjaukset hyvän ravitsemuksen toteuttamiseen.
Vi har tillgång till en näringshandbok eller skriftliga riktlinjer för måltider som uppfyller näringsrekommendationerna.
We use a nutritional handbook or written policy to provide good nutrition.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 28/45
28. Kysymys
Ruokalistakierrossa huomioimme lapsen eri ikäkausien ruokaoppimisen valmiudet ja ruokalajien riittävän tiheän toistumisen (suositus enintään 5 viikon kiertävä ruokalista).
I rotationen av menyn beaktar vi barnens färdigheter i att lära sig om mat i olika åldrar och att de olika råvarorna förekommer tillräckligt ofta (rekommendationen är en roterande meny som är högst fem veckor lång).
The rotation of menus takes into account the capacity of children of various ages to learn about food. Menus are rotated sufficiently often (the recommendation is a menu that rotates no less than every 5 weeks).
Oikein
Väärin
-
Kysymys 29/45
29. Kysymys
Huomioimme päiväkotiruokailussa ruoka-aineiden turvallisen käytön ohjeet ja raja-arvot sekä lapsilta kielletyt raaka-aineet (www.evira.fi).
Vi beaktar anvisningar för trygg användning av livsmedel och gränsvärden samt råvaror som är förbjudna för barn i måltiderna på daghemmet (www.evira.fi).
Our daycare centre takes into account instructions and limit values for the safe use of ingredients, as well as raw ingredients that should not be given to children (www.evira.fi).
Oikein
Väärin
-
Kysymys 30/45
30. Kysymys
Seuraamme ruokien ravitsemuslaatua ja arvioimme sitä ravitsemuskriteereillä (esimerkiksi Sydänmerkki-ateria, malliasiakirja tai reseptiikkaohjelmien ravintoainelaskelmat).
Vi följer upp måltidernas näringskvalitet och bedömer dem enligt näringskriterier (exempelvis Hjärtmärket-måltid, modelldokument eller näringskalkyler i receptprogram).
We monitor the nutritional quality of food and assess it using nutritional criteria (e.g. Heart Symbol-compliant meals, model or nutritional value calculations from recipe programs).
Oikein
Väärin
-
Kysymys 31/45
31. Kysymys
Toteutamme erityisruokavaliot voimassa olevien ohjeiden ja suositusten mukaisesti yhteistyössä huoltajien kanssa (esimerkiksi Käypä hoito -suositus ja Kansallisen allergianohjelman suositukset allergiaruokavalioiden toteuttamisesta).
Vi förverkligar specialdieter enligt befintliga anvisningar och rekommendationer i samarbete med vårdnadshavarna (t.ex. God medicinsk praxis -rekommendation och Nationella allergiprogrammets rekommendationer om allergidieter).
We accommodate special diets in accordance with valid instructions and recommendations in cooperation with parents and guardians (e.g. Current Care guidelines and guidelines provided by the Finnish Allergy Programme for diets for people with food intolerances and allergies).
Oikein
Väärin
-
Kysymys 32/45
32. Kysymys
Ruokapalveluntuottaja käyttää elintarvikkeiden kilpailutuksessa ja hankinnassa useita eri valintakriteerejä hinnan lisäksi (esimerkiksi ravitsemuslaatu ja kestävä kehitys).
Måltidsserviceproducenten använder flera olika urvalskriterier utöver priset vid upphandling och införskaffning av livsmedel (t.ex. näringskvalitet och hållbar utveckling).
The catering services provider uses several selection criteria (such as nutritional quality and sustainable development) in addition to price when procuring and tendering foodstuffs.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 33/45
33. Kysymys
Lasten ruokailuun liittyvissä kysymyksissä teemme yhteistyötä suun terveydenhuollon ja neuvolan kanssa.
I frågor som gäller barnens måltider samarbetar vi med munhälsovården och rådgivningen.
We cooperate with dental healthcare and clinics in matters relating to children’s nutrition.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 34/45
34. Kysymys
Lapsille on tarjolla raikasta vettä janojuomaksi koko päivän ajan.
Barnen har tillgång till friskt vatten vid törst under hela dagen.
Fresh water is available to quench children’s thirst throughout the day.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 35/45
35. Kysymys
RUOKATURVALLISUUS
Ruokapalvelussamme on tehty Oiva-arviointi ja raportti on julkisesti nähtävillä.
MATTRYGGHET
En Oiva-utvärdering har utförts för våra måltidstjänster och rapporten är offentligt tillgänglig.
FOOD SAFETY
An Oiva assessment has been carried out in our catering services and a report is publicly available.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 36/45
36. Kysymys
Ruokapalvelutyöntekijämme ovat suorittaneet tai suorittamassa vähintään ravitsemisalan perustutkintoa.
De anställda på måltidstjänsterna har avlagt, eller håller på att avlägga, minst grundexamen inom näringsbranschen.
Our catering services employees have completed or are in the process of completing at the very least a basic degree in nutrition.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 37/45
37. Kysymys
Ruokapalveluhenkilöstömme saa ravitsemukseen, erityisruokavalioiden valmistamiseen, omavalvontaan ja asiakaspalveluun liittyvää täydennyskoulutusta.
Personalen inom måltidstjänsterna ges fortbildning i näring, specialdieter, egenkontroll och kundbetjäning.
Our catering services staff receive supplementary training in nutrition, preparing food for special dietary requirements, self-supervision and customer service.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 38/45
38. Kysymys
Ruokapalveluhenkilöstömme seuraa Eviran (Elintarviketurvallisuusviraston) ja muiden vastaavien valvontaviranomaisten ajantasaisia ohjeita.
Personalen på måltidstjänsterna följer Eviras (Livsmedelssäkerhetsverket) och övriga tillsynsmyndigheters aktuella anvisningar.
Our catering services staff monitor current guidelines issued by Finnish Food Safety Authority Evira and other corresponding supervisory authorities.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 39/45
39. Kysymys
Hygieniaosaamisen perusteet ovat tiedossa kaikilla lasten ruokailuun osallistuvilla aikuisilla.
Alla vuxna som deltar i barnens måltider känner till grunderna inom god hygien.
All adults participating in mealtimes with children hold at least basic hygiene proficiency skills.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 40/45
40. Kysymys
RUOKAKULTTUURI JA YMPÄRISTÖ
Ruokavuoden juhlapäivät ja vuodenaikojen kierto sekä paikallinen ruokakulttuuri näkyvät ruokalistallamme.
MATKULTUR OCH MILJÖ
Fester och de olika årstiderna samt den lokala matkulturen uppmärksammas i vår meny.
FOOD CULTURE AND THE ENVIRONMENT
Our menu incorporates celebrations in the culinary year and seasonal variation, as well as local food culture.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 41/45
41. Kysymys
Ruokalistasuunnittelussamme on huomioitu monikulttuurisuus ja etniset ruokavaliot.
I planeringen av måltiderna beaktas mångkultur och etniska dieter.
Our menu planning takes multiculturalism and ethnic diets into account.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 42/45
42. Kysymys
Päiväkodissamme on yhdessä sovitut säännöt juhlahetkien tarjoiluista, kuten esimerkiksi janojuomista ja makeisista.
På vårt daghem har vi tillsammans kommit överens om reglerna för servering vid fester, t.ex. törstsläckande dricka och godis.
Our daycare centre has jointly agreed rules on celebratory catering, such as drinks and sweets.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 43/45
43. Kysymys
Ruokailun toteutuksessa noudatamme kestävän kehityksen mukaisia toimintatapoja.
I förverkligandet av måltiderna följer vi principerna för hållbar utveckling.
When providing meals we follow operating principles that support sustainable development.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 44/45
44. Kysymys
Olemme tehneet toimenpiteitä ruokahävikin vähentämiseksi.
Vi har vidtagit åtgärder för att minska matsvinnet.
We have undertaken procedures to reduce food waste.
Oikein
Väärin
-
Kysymys 45/45
45. Kysymys
Lajittelemme jätteet ja suosimme kierrätystä.
Vi sorterar soporna och föredrar återvinning.
We sort our waste and choose to recycle.
Oikein
Väärin