Ammattikeittiöosaajat ry:ssä uurastetaan hyvän päiväkotiruokailun puolesta

Varhaiskasvatuksen ruokailu on kasvatuksellinen ja opetuksellinen hetki. Aikuisten asenteet, lapsen kokema turvallisuuden tunne ja ruokailutilanteen viihtyisyys vaikuttavat siihen, miten lapsen mielenkiinto ruokaan syntyy. Lue koko juttu Kasvu-lehdestä (julkaistu 28.9.2018). 

amko_makuaakkosetdiplomi__raj_w2000_tomisetala.com (87 of 114)http---www.tomisetala.com

Pikkuasiakkaiden ruokailun kehittämisessä Makuaakkoset-diplomi ® on hyvä itsearvioinnin ja kehittämisen työväline.  Diplomi on päiväkodeille myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän päiväkotiruokailun edistämisestä. Makuaakkoset.fi -sivustolta löydät kattavan tietopaketin ruokakasvatuksen ja ruokailutilanteiden tueksi. Diplomia voivat hakea sekä julkiset että yksityiset päiväkodit yhteistyössä ruokapalvelun kanssa.

Makuaakkoset 18 cm, jpg

Kasvu on erikoisammattilehti, joka käsittelee varhaiskasvatuksen ammatillisia asioita lapsen ja työntekijöiden, perheiden ja laajemmin perhepalveluiden näkökulmasta. Kasvu postitetaan Talentia-lehden mukana lastentarhanopettajille, päiväkodin ja varhaiskasvatuksen johtajille, jotka ovat Talentian jäseniä.

Kuvat: Tomi Setälä

10/2018