Makuaakkoset-diplomi

Makuaakkoset -diplomi – tutustu ja hae!

Makuaakkoset-diplomi® on päiväkodeille myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän ruokailun edistämisestä. Diplomi on osoitus siitä, että päiväkodissa huolehditaan päiväkotiruokailulle asetettujen ravitsemus-, terveys- ja tapakasvatustavoitteiden toteutumisesta. Diplomi kertoo myös hyvästä yhteistyöstä. Diplomin myöntämisestä vastaa Ammattikeittiöosaajat ry.

Diplomin tavoitteena on kohottaa päiväkotiruokailun arvostusta ja nostaa se näkyväksi osaksi koko päiväkodin yhteistä toimintaa. Diplomin kysymyssarja antaa myös vinkkejä päiväkotiruokailun  toteuttamiseen ja kannustaa kehittämään parantamista edellyttäviä asioita.

Tutustu myös seuraaviin sivuihin:

Päiväkotiruokailu on koko päiväkodin yhteinen asia

Päiväkotiruokailun tehtävänä on edistää ja tukea lasten hyvinvointia sekä tervettä kasvua ja kehitystä. Se on myös tärkeä osa päiväkodin kasvatustehtävää. Päiväkodissa tapahtuva ruokailu on siis koko päiväkotiyhteisön yhteinen asia, johon kaikki osallistuvat tavalla tai toisella.

Taustatietoa

Makuaakkoset-diplomi

  • on Ammattikeittiöosaajat ry:n ylläpitämä diplomikäytäntö
  • kehittämisessä on ollut mukana laaja asiantuntijaryhmä niin varhaiskasvatuksen, ravitsemuksen kuin ruokapalvelun ammattilaisia/asiantuntijoita
  • sisältö perustuu virallisiin, voimassaoleviin suosituksiin ja säädöksiin
  • mainitaan Terveyttä ja iloa ruoasta – varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksessa (Valtion ravitsemusneuvottelukunta, 2018) hyvänä itsearvioinnin ja kehittämisen työkaluna
  • tuottamista on tukenut Maa- ja metsätalousministeriö
Jaa sosiaalisessa mediassaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+