Terveyttä ja iloa ruoasta -video

Maa- ja metsätalousministeriön ja Valtion ravitsemusneuvottelukunnan käynnistämässä Ruokailusuositukset käyttöön -tiedotusprojektissa on syksyn aikana jalkautettu kuntiin uusia koulu- ja varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksia. Jalkautuksen tueksi on julkaistu video, joka pohjautuu Terveyttä ja iloa ruoasta – varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksiin.

VarhaiskasvatusVideon tavoitteena on antaa vinkkejä ja kannustaa suositusten mukaisen ruokailun ja ruokakasvatuksen toteuttamiseen varhaiskasvatuksessa”, kertovat tiedotusprojektissa työskennelleet projektipäällikkö Virpi Kulomaa Viestintävalkeasta ja kehityspäällikkö Katja Pethman Maa- ja kotitalousnaisista.

Videot kaksikielisinä:

 

Makuaakkoset 300x100, png

Smakalfabetet 300x100, png

Terveyttä ja iloa ruoasta – varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksessa mainitaan Makuaakkoset-diplomi yhtenä hyvänä päiväkotiruokailun itsearvioinnin ja toiminnan kehittämisen työkaluna. Diplomin hakeminen kannustaa päiväkoteja edistämään varhaiskasvatuksen ruokailua ja ruokakasvatusta, moniammatillista yhteistyötä sekä ravitsemussuositusten mukaisen ruokailun toteutumista.

Päiväkodin osalta diplomin hakemisesta vastaa päiväkodin johtaja ja ruokapalvelujen osalta päiväkodin ruokapalveluvastaava, -esimies tai -päällikkö. On suositeltavaa, että yhteistyöhön osallistuu myös laajemmin päiväkodin kasvatus- ja ruokapalveluhenkilöstöä. Halutessa mukaan voidaan kutsua myös esimerkiksi vanhempaintoimikunnan edustaja ja terveydenhoitaja.

Makuaakkoset-diplomi -sivustolta löydät selkeät ohjeet diplomin suorittamisesta, taustatietoa hakuprosessissa käsiteltävistä aihealueista, diplomipäiväkotien tarinoita, diplomin hintatiedon sekä diplomipäiväkotien luettelon. Sivustolla on myös tiivistetty esitys siitä, mikä Makuaakkoset-diplomi on, mitä hyötyä sen hakemisesta on, miten sitä haetaan ja miten diplomityöryhmän työskentely voisi lähteä liikkeelle.

 

Jaa sosiaalisessa mediassaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+